Pengar till kultur och idrott!

Sparbanksstiftelsen i Skåne tillsammans med Swedbank bidrar varje år till den lokala utvecklingen genom utdelning främja kultur- och föreningslivet. Årets julklappar fick följande föreningar: 

Klippans Scoutkår, till utbildning av nya ledare och en ny projektorduk som kommer att användas vid utbildningar i deras lokal. 

Gråmanstorps bygdegårdsförening som avser att skapa gemensamma aktiviteter med ny TV- och ljudanläggning. Genom att tänka nytt och utvecklas går det att hålla liv i och kring bygdegården som är en plats för gemenskap. 

Två föreningar som satsat på hållbarhet för sina ungdomar är Klippan Kraft­sport­klubb som ska köpa in lyftarskor som barn och ungdomar lånar när de tränar. Klippans friidrott ska köpa in nya startblock till sin satsning, alla kan sprinta. 

Föreningen Nattöga i Ljungbyhed fick pengar till en kurs i Hjärt- och lungräddning. 

Sist men inte minst fick Teater Arken regionalt stöd för teater på turné som sätter upp pjäser som ska turnera i bland annat Klippans gymnasieskolor. Temat på kommande pjäs är miljö, hållbarhet och konsumtion. Teatergruppen erbjuder även workshops för eleverna.