Foto: Shutterstock

Grilla närproducerat i sommar

Grillsäsongen är här och med rätt väder i sommar bjuds det på ypperliga tillfällen att bjuda in till grillfest! Det finns många trevliga gårdsbutiker i närheten som erbjuder kött, fisk och
fågel av högsta kvalitet.

Grilltips

Våga blanda på grillen. Genom att tillaga olika saker på grillen kan du bjuda på plockmat som passar olika smaker och lockar till att prova nya saker. Kött, korvar, majskolvar, squash och paprika serveras med fördel till hemlagad potatissallad med färsk­potatis eller potatis från ugnen.

Bästa från havet

Få råvaror får sådant lyft av grillning som de från havet. Den rökiga grillytan mot den snälla smaken på fisk och skaldjur är verkligen en perfekt kombination.

Klimatsmart

Mat som produceras i Sverige är bättre för klimatet, djuren, landsbygden och bönderna. Så välj närproducerad mat, både för den goda sakens och den goda smakens skull. Tänk på att planera portionerna och återanvänd det som blir över. Stoppa matsvinnet som gräver djupa hål i plånboken och som påverkar miljön negativt.