Norrehus vet hur man träffar hjärtat

Anna-Karin Liljedahl på Norrehus vet hur man sätter Klippan på kartan och träffar rakt in i folksjälen och berör människors hjärtan. 

Det finns många som skapar kultur och berikar livet i Klippans kommun, men få som förenar Klippanuttryck med konserter av yppersta klass. En ny tradition är skapad, fjärde i fjärde det är Klippans egen nationaldag enligt Norrehus.

För Anna-Karin Liljedahl är det Skåne och Klippan som står närmst hjärtat, det mest skånska du kan säga är fjaarrde i fjaarrde och vips hade Klippan fått en egen dag att fira. För att uppmärksamma dagen har de även skapat en unik Klippanbakelse som endast går att köpa i disken på Norrehus. På scenen stod svenska popfabrikens Sekten, liksom Svante Hertvig Balls orkester & Masonite sisters som framförde ”Jobba på bruged” ackompanjerad av bastuba. Nästa år firar Klippandagen tre-årsjubileum.

Under långfredagen bjöds det på livemusik av yppersta världsklass när Billy Bremner tillsammans med resten av Rockfiles, gjorde arvet efter Rockpile rättvisa. Eviga rockhits från Rockpiles digra låtkatalog levererades i ett aldrig sinande tempo. Konsertupplevelser från Norrehus scen och intima lokal skapar känslan av en konsert hemma i vardagsrummet. Genom att kombinera känslan av vardagsrum och livemusik skapas det extra starka känslor som utlöser tårar, rysningar, ilningar, kalla kårar, gåshud. Musikupplevelser väcker minnen, känslor och fascination, möjliggör gemenskap och ger upplevelser av harmoni och livskraft, åtminstone visar en studie från Göteborgs universitet det. En konsert på Norrehus bekräftar som regel forskningen, det är en direktträff i hjärtat med hela känslosvallet.