Foto: Pixabay

Älskade trädgård

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Den första lördagen i maj uppmärksammas ”World Naked Gardening Day” och det är precis vad det låter som. Du ska påta i trädgården naken. 

Fast hur många vill slänga kläderna i början av maj? Dagen är avsedd för att vara rolig – släng av dig kläderna och odla naken, känn fri­heten!

Avklädd eller ej, fixa i trädgården hör våren till. Det är lätt att känna stress när vårsolen driver på växtligheten i ett tempo som man inte riktigt hinner med. Ta det lugnt och njut av första utefikat, du hinner med trädgården ändå. Passa på att så på friland.

När växtligheten satt fart är den mottaglig för näring. Därför är maj en väldigt bra månad för gödsling av trädgården. Tänk på att de flesta växter i trädgården behöver gödslas, såväl häckar som prydnadsbuskar och mindre träd. Gräsmattan med förstås. Klipp gräsmattan ofta och lagom högt, 3-4 centimeter, för att få en grön och frodig gräsmatta. Kalka och gödsla gräsmattan för att stärka gräset och vinn över ogräs och mossa. Genom att kantskära gräsmattan får den ett lyft och ger intrycket av att vara extra välskött.