FMQB - Foto: Max Tellving

Kulturbygdsturné

Folkmusikens Queen B
Foto: Max Tellving

Allkonstnären Brita Björs sysslar med svensk och amerikansk folkmusik, och utnämndes till årets artist på Folk- och Världsmusikgalan 2020. Den 4 maj kommer hon till Östra Ljungby med sin föreställning som är en samtida allmogeshow. 

Folkmusikens Queen B

Denna lovordade soloshow är en exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet och en fanfar för hemlängtan. Brita Björs tolkar världsartisten Beyoncés uttryck via folkmusik och allmogekultur. Iklädd folkdräktsinspirerad popdiva­kostym framför hon folkvisor i moderna arrangemang, och danssteg som flirtar både med folkdans och Beyoncé-koreografi.

Under förmiddagen hon inspirerande sång- och dansworkshops för förskoleverksamheterna i Östra Ljungby och Stidsvig. 

Folkmusikens Queen B
Plats: Östra Ljungby bygdegård 
När: 4 maj 
Tid: Kl 19.00
Gratis inträde, Café-försäljning under hela föreställningen.