Med en smak av påsk!

Påsken välkomnar våren och vårblommorna välkomnas i våra hem och trädgårdar. Björkkvistarna dekoreras med fjädrar och ofta är det nu som grillen plockas fram och gör sin entré för säsongen. Framförallt är påsken ett trevligt tillfälle att samla nära och kära för ett festlig påskfirande. Varför då inte låta påsken ta sin början på ICA Kvantum Klippan och duka upp med allt som hör påsken till!

Smaker från kök & deli

Påsktallriken är en klassiker, och i år har ICA Kvantum uppdaterat och vässat smakerna med flera små lagade rätter. Tänk er en hel måltid innehållande två laxrosor, ägg, senaps- och brantevikssill, matjessill­bakelse, laxmousse, örtmarinerat kalkonbröst från Ingelsta, sweet chilimarinerade kycklingspett och Kvantums egen franska potatissallad och fruktsallad. Pricken över i:et blir vanilj­panna­cottan med syrligt rabarbertäcke som kommer som en frisk avrundning.

– Påsktallriken är en favorit passar bra för så väl stora som mindre sällskap. Vi tror att kompositionen med de olika smårätterna tilltalar många smaker, och så sparar det förstås tid till annat kul också. Påsktallriken erbjuds från skärtorsdagen till påskafton och måste beställas minst fem dagar innan, säger Peter.

Påskens ost och delikatesser

Det finns både klassiska maträtter och nya smaker och delikatesser på ICA Kvantum. Klassiska rätter, som olika variationer av sill samt varmrökt lax, hittar du alltid i delikatessdisken. För den som vill testa något nytt till påsk, eller är på jakt efter en trevlig gåva, rekommenderas deras påskinspirerade ostkorg.

– God mat ska avnjutas. Ostkorgen är perfekt kombinerad för påskens festligheter. Korgen har pärontema med 4 olika ostar. Falbygdens 12 månaders lagrade hårdost med smakrik päroncognac. Osten har perfekt avvägd sälta, karaktäristiskt fruktiga pärontoner och fyllighet från cognacen. Den andra hårdosten är en Gruyère, grottlagrad från Schweiz. De andra två ostarna är en brie och en Saint Agur, berättar Emma.

Liksom påsktallriken går påskkorgen att beställa för uthämtning från skärtorsdagen till påskdagen.

Grilltider 

För dig som vill stå vid grillen räknas påsken som en av årets första stora grillhelger. I den manuella köttdisken finns ett brett utbud av olika detaljer svenskt kött. ICA Kvantum har alternativen – detalj och mängd bestämmer du själv. För dig som längtar efter nygrillade hamburgare tipsar delikatessen om kökets färska högrevsburgare på svenskt nötkött från JM Chark i Halland. Till dessa finns olika butikslagade tillbehör för att du ska kunna bygga din burgare som du vill ha den. 

Kökets picklade rödlök 

  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättikssprit