Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank stöttar lokalt

Föreningslivet har haft det tufft under pandemin och föreningarna får stöd till olika projekt för att stötta ungdomsidrotten. 

Bo Svensson, styrelseledamot i Sparbanks­stiftelsen Skåne, är imponerad över föreningslivet och är glad över att få vara med och stödja lokala verksamheter tillsammans med Swedbank.
– Det är oerhört viktigt för Sparbanksstiftelsen att stödja lokalt föreningsliv och lokala verksamheter vars arbete bidrar till en meningsfull fritid för massor av barn och unga, säger Bo.

Några av föreningarna som får ekonomiskt stöd är Ljungbyheds IF som ska arrangera landslagets fotbollsskola i sommar med spelare från ungdomslagen som blir ledare. De yngre som deltar får förutom fotbollslek och träning av ungdomsledare, en T-shirt, boll, vattenflaska och diplom. Fotbollsskolan bygger gemenskap och klubbkänsla med tillhörighet och vänskap. En utspark från Ljungavallen ligger Ljungbyheds golfklubb som ska arrangera ”Prova-på-golf” för sommarlovslediga barn. Åsa Hjelm-Berg från golf­klubben berättar att prova på dagen för ungdomar är den 13 och 20 juni kl 10-12. Klippans starkaste förening som sysslar med tyngdlyftning, Klippans kraftsportklubb, ska arrangera ungdomsläger och utbildning i ren idrott, dvs mot doping. Klippans musikkår och SPF seniorerna fick även de ekonomiskt stöd till sina projekt.
– Vi ska använda pengarna till rekrytering av tidigare musikanter och försöka få tillbaka dem i musikkåren. Alla de som spelat någon gång vill vi ha tillbaka, säger Christer Ohlin som är ordförande i musikkåren.

SPF seniorerna ska arrangera utbildningar för äldre för att göra sina medlemmar motståndskraftiga mot telefonbedragare samt hur man använder IT tjänster som digitalt Bank ID och Internetbanktjänster. Sist men inte minst fick Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening stöd för sin satsning på EPA/A-traktor ungdom.