Startskott för Leaderprojektet ”Destination Söderåsen”

I onsdagen samlades företagare och representanter från de fyra söderåskommunerna på Ljungbyhed park för ett uppstartsmöte. Söderåsen ska bli ett tydligt och gemensamt resmål som turister reser till och stannar kvar för att uppleva mat, kultur och handel.

Robert Patzelt som är projektledare presenterade vad som gjorts under hösten 2018 och framtidsplanerna som inkluderar alla involverade:
– Det är tillsammans som vi är starka och kan hjälpas åt att lyfta varandra. Det är nyckeln till framgång. Ofta kommer man hit därför att man hittat ett ställe att åka till, och hittar man bra info där så stannar man kvar i närområdet, säger Robert Patzelt.

Det handlar om att förlänga turistsäsongen. Alla deltagare fick chans att presentera sig och sitta ner i gruppdiskussioner för att lära känna varandra och kläcka idéer som bidrar till nytta för alla.