Hallå där Torgny Lindau, nybliven KS-ordförande i Perstorp

Perstorps Framtid var valets stora vinnare och bildar majoritet tillsammans med M+C+KD+MP den här mandatperioden. Nytt kommunalråd och ordförande i kommun­styrelsen är Torgny Lindau (PF).

Torgny Lindau (PF) är Perstorps kommuns nya kommunalråd och den nya ordföranden i kommun­styrelsen.

Vem är Torgny Lindau?
– Jag är en 36-årig två-barns pappa som är lyckligt gift och har jobbat som undersköterska i Lund förutom det senaste halvåret då jag jobbat vid Hässleholms sjukhus. Jag är född och uppväxt i Perstorp.

Hur blev du politiker?
– Politisk aktiv blev jag inför valet 2014 när jag blev medlem i Perstorps Framtid. Innan dess hade jag aldrig varit politiskt aktiv, men däremot fackligt politiskt aktiv i kommunal. Det engagemanget väckte mitt intresse för politiken i stort. Jag har nytta av mitt fackliga engagemang idag och alla erfarenheter det gett.

Vad kan vi förvänta oss?
– Vi har precis kommit igång med den nya majoriteten men några av de frågor vi ska göra skillnad i är tryggheten med mjuka frågor i fokus. Trygg skola och förskola, vi ska satsa på personalen. Det är tack vare personalen som kommunens verksamheter fungerar. Men vi vill även satsa på ökad belysning och kameraövervakning. Upplevelsen är att det är otryggt i centrum och i stadsparken, det måste vi vända. Vi ska marknadsföra kommunen mer och skapa relationer med näringslivet samt bli bättre på att uppmärksamma allt bra vi har i vår kommun. Även om vi kommer att fatta tuffa beslut i framtiden så vill vi mer. Vi står inte med mössan i hand och nöjer oss.