Unik Lamborghini i Klippan

Efter att ha varit Lamborghinis officiella utställningsexemplar i fyra år hamnade Diablon i Ullared hos Gekås grundare Göran Karlsson. Efter att dödsboet fått ta hand om bilarna i Görans samling hamnade bilen istället hos bilentusiasten Johnny Andersson i Klippan.

– När bilen blev till salu i samband med finanskrisen fick jag frågan om jag ville titta på bilen och eventuellt köpa den. Bilen hade endast rullat 1100 mil och var i drömskick. Bilen är handgjord och unik i sitt slag. Efter en stunds betänketid och samtal med familjen gjorde vi slag i saken och köpte bilen, det var ett ”once in a lifetime” ögonblick som vi tog, berättar Johnny.

Italienfrälst
Diablon har körts ner till Italien två gånger av Johnny. Du är alltid välkommen till Lamborghinifabriken fast du är extra välkommen när du kommer med Diablon. Bilen var trots allt Lamborghinis officiella utställningsexemplar i fyra år. Diablon rullar under sommaren, inte bara till Italien utan även till olika bilträffar.
– Diablon är både min och många andras drömbil och då ska den vara tillgänglig för att ses av fler tycker jag. Tycker det är extra kul att visa att den finns i i Klippan, säger Johnny.

Färgen på bilen har blivit ett signum och ska ses i dagsljus. Det är tre skikt av lack, vitt, silver och orangemetallic på toppen som ger dess karakteristiska färg. Johnnys fru har dessutom en Alfa Romeo som är lackerad i samma färg och som också ställs ut på bilträffar.

Däckutvecklare
Vägen från att ha startat Sigges däck 1984 till att jobbat på Euromaster fram till 2008 och idag teamchef för Nordens utvecklingsavdelning på Continental däck, det är resan som Johnny gjort.
– Idag jobbar jag med produkter till bilar som kommer i framtiden. Jag har alltså mitt drömjobb, förklarar Johnny.

Fakta Johnny Andersson
Civilstånd: Gift, en son och en minigris som husdjur.
Drömbil: Min Lamborghini Diablo
Boktips: Svenska deckare
Musiktips: Hårdrock