CaJo´s – Ny färgbutik i Klippan

Mittemot Åbyskolan ligger numera CaJo´s print, brodyr & färgservice AB. Företaget har haft butik i Perstorp sedan snart två år tillbaka, men har alltså nu även Klippan som verksamhetsområde. En lämplig lokal centralt i Klippan fick ägarna att slå till.

Om man vet vilka som driver firman så kan man kanske lista ut vad CaJo står för? Visst, det är Caroline och Johnny som är delägare, med Caroline som drivande i verksamheten.

– Vi startade butiken i Perstorp för snart två år sedan, berättar Caroline Slettengren. Vi övertog den tidigare färgbutiken på Köpmangatan och har nu fått igång vår egen verksamhet. När vi hörde att det inte fanns någon försäljare av vårt färgfabrikat i Klippan satsade vi på butik här också.

Leverantör nära

CaJo´s säljer färg från den norska färgfabrikanten Gjöco som även har produktion i Sverige, inte alls långt bort, faktiskt. Fabriken ligger i Perstorp där man också har sitt svenska centrallager.

– Säljer vi slut på en vara kan vi snabbt fylla på vårt lager, säger Caroline apropå närheten till sin leverantör. Man skall inte behöva gå och vänta någon längre tid på leverans när man handlar hos oss.

Bra val

Utomhusfärg är en viktig sak för villaägaren. Kvalitet och pris är avgörande för vilket fabrikat man väljer till en fasadmålning. En bra färg motverkar påväxt av mögel och alger. Den skall hålla nyans och ren yta så länge som möjligt och lägsta pris är önskvärt. Om man vill slippa tvätta eller måla om fasaden väljer man en färg med goda egenskaper.

– Försäkringsbolaget Folksam testade ifjol 45 olika utomhusfärger, berättar Caroline och redogör för testet. Inte mindre än 26 färger fick omdömet ”rekommenderas ej” och
10 stycken bedömdes som ”tveksamt val”. Vår färg, Gjöco Herregård Maximal tillhörde den lilla skara som värderades som ”bra val”. Det känns riktigt bra, och vi vet att vi har konkurrenskraftiga priser på den färgen.

Arbetskläder med tryck

Caroline och Johnny har satsat på att inte bara vara en färgbutik, av namnet framgår att sortimentet är bredare än så.

– Vi säljer även arbetskläder och profilkläder, med eller utan tryck/brodyr till bra priser, fortsätter Caroline. Bland annat har vi Blåkläder och några andra populära märken i vårt sortiment. Den som köper kläder hos oss kan få sitt företags eller sin förenings logga tryckt eller broderad på plagget. Vi kan trycka eller brodera de anställdas namn på kläderna.

Är det något mer än färg du behöver när du skall måla om där hemma? Ja, spackel, penslar och roller, och en del andra verktyg och tillbehör. Det finns självklart också i färgbutiken CaJo´s print, brodyr & färgservice på Storgatan 16 i Klippan!