Zignerat Zachhau

Jag har alltid räknat mig själv som en mycket effektiv människa. Andra skulle kanske påstå att jag rent av är hetsig, hysterisk eller manisk. Men jag väljer lite optimistiskt att kalla det för hejdundrande effektiv.

Sen jag blev mamma har jag dock mött min överman i effektivitet! När vi besöker offentliga toaletter brukar jag passa på att slå en drill efter att blöjan (dotterns blöja alltså) är bytt. Få människor kan klara av ett kisseri så snabbt som en småbarnsförälder! Vi snackar i snitt 10 sekunder. På denna tid hinner min dotter också oerhört mycket. Hon hinner dra ut ungefär 30 meter toalettpapper och trycka på nödsignalsknappen (både den nere vid golvet och den lite högra upp). Avslutningsvis slår hon upp dörren på vid gavel ungefär lagom tills jag genomsvettig och i panik drar upp och knäpper brallan.

När vi är och handlar hojtar dottern förnöjt WOOOOOW när vi svänger in på parkeringen. Här utspelas nu ”vilda bebin och lilla kundvagnen”. Ebba hojtar UUUUSSSSTTTT (ost) och de små gummistövlarna glöder mot affärsgolvet. Min småbarnsförälder-strategi: När vi går in ligger jag steget före och rusar fram till gratis-bananerna för barn. Det ger mig minst tio sekunder så jag hinner slänga ner frukt, grönsaker och ägg. Nästa depåstopp: leksakhyllan. Då hämtar jag mjölk, smör och keso. Sen kommer UUUUSSSSTTEEEN. Den ger mig också lite tidsmarginaler. Då hinner jag ta något kött. Puh. Mot kassorna! Möjligen gör vi ett stopp vid leksakshyllan igen. Då hinner man med lite tur få med sig tandkräm och schampo. Saker som hamnat långt ner på priolistan sen man blev förälder: den personliga hygienen.

Vissa nätter hör man tripp, tripp, tripp från små fötter som kommer smygande in till vårt sovrum. På cirka 20 sekunder hinner Ebba klättra upp i vår säng, gruffa ner sig mellan mig och hennes pappa, snurra i snitt 360 grader tre gånger, sparka oss båda i huvudet och ge hunden en rejäl pungsmäll. Sen somnar hon förnöjt på min kudde medans jag, pappan och hunden ligger klarvakna som tre hopklämda ostbågar och undrar vad som hände. Där snackar vi effektivitet!