Skolan i fokus när Gustav Fridolin besökte Klippan

Lördagen den 15 mars fick Miljöpartiet Klippan besök av partiets språkrör Gustav Fridolin. Partimedlemmar och nyfikna var inbjudna till Vita Villan i Klippan där Gustav pratade om Miljöpartiets syn på skolan och inbjöd till diskussion.

– Det var jätteroligt att få träffa föräldrar, lärare, elever, miljöpartister och andra för att prata om hur vi kan bygga en skola där alla verkligen får en ärlig chans, sa Gustav Fridolin efter besöket.

Liksom för många av de andra partierna är skolan ett viktigt ämne.
– Skolan, liksom miljön, är grunden för vilket slags samhälle vi är och har om tio år. Vilka förutsättningar vi ger våra barn nu avgör var vi är som land när våra barn blir stora. Det är därför nedskärningar i skolan kan bli så dyra, en enda ung person som hamnar lite vid sidan av riskerar kosta samhället uppemot 15 miljoner – det blir ganska många lärarlöner eller fritidsgårdar. Så anställ fler i skolan och rensa lärarens pappersarbete så att alla elever får den tid de behöver. Det tjänar vi alla på, säger Gustav.

Kraft och engagemang

Det är fyra år sedan Miljöpartiet startade ett lokalt parti i Klippan. Jörgen Bjerknäs är språkrör för MP i Klippan.
– Vi är väldigt nöjda med besöket. Det var inspirerande att lyssna på Gustav. Både partimedlemmar och åhörare var på plats och diskuterade och det är alltid givande, säger Jörgen.

– Att erbjuda Klippans invånare ett samtal med ett av våra språkrör är ett sätt att förmedla hur vi ser på allvaret i det politiska engagemanget för frågor som rör jobb, skola och utbildning. Genom Gustavs besök kan vi stycka ner det till lokal nivå inom Klippans kommun, säger Cecilia Örnemark, språkrör för Miljöpartiet Klippan.

– Jag är jätteimponerad av MP Klippans arbete och medlemsökning. Från en liten skara till 25 medlemmar på bara fyra år. Här finns mycket kraft och engagemang som verkligen kan göra Klippan bättre, avslutar Gustav.