”Ny”invigning av Perstorps lokala bank

Med pompa, ståt, cider, snittar och ansiktsmålning invigde Swedbank i Perstorp sina nyrenoverade lokaler den 31 mars. En strålande solig dag då många Perstorpsbor passade på att besöka sitt nya bankkontor.

Som svar på den klassiska frågan ”Hur känns det” svarar Martin C E Asker, kontorschef i Perstorp:
– Det här är fantastiskt roligt! Nu slår vi upp portarna med full styrka och renoveringen gör att vi kan visa en bank som satsar på Perstorp.

Din lokala bank

När dörrarna öppnas klockan tio står en stor skara människor utanför banken. Först i kön hittar vi Lennart Nilsson som är kund i banken sen flera år tillbaka. Tillsammans med Martin knyter han upp den röda rosetten som hänger över ingången och invigningen är ett faktum!
– Jag tycker det har blivit väldigt fint, säger Lennart om de nya lokalerna.

– Under nio månader har vi jobbat med uppfräschningen och renoveringen. Våra kunder har varit med under resans gång och sett hur allting sakta men säkert tagit form. Vår styrka är att vi känner till Perstorp och är lokala. På väggarna har vi hängt stora, vackra tavlor med motiv från Perstorp, säger Martin.

Vågar satsa

Swedbank i Perstorp har fem anställda som jobbar på plats, dessutom en timanställd medarbetare och två praktikanter. Utöver detta finns här också fler specialister inom private banking, pensions- och försäkringsfrågor som är på plats vissa dagar i veckan. Dessutom finns Juristbyrån på plats varje vecka och Fastighetsbyrån har egen mäklare i bankens lokaler, som är på plats måndag-fredag.

Swedbank i Klippan, Perstorp och Örkelljunga jobbar mycket tätt tillsammans och samtliga medarbetare är mycket nöjda med de nya lokalerna.
– Det här är ett tydligt avstamp i att Swedbank vågar satsa. Vi har fått mycket positiv respons från våra kunder som uppskattar de nya luftiga och ljusa lokalerna. Dessutom kan vi erbjuda kunderna bättre avskärmning nu än tidigare i samtalen med bankpersonalen, säger Per Johansson som är områdeschef för kontoren i Klippan, Perstorp och Örkelljunga.

– Vi är en ”fullsortiment-bank” som kan erbjuda allt det en bank ska erbjuda. Vi jobbar öppet och omtänksamt för våra kunder. Bankverksamheten förändras hela tiden och samhället förändras med den. Nu har vi dessutom en fantastiskt fin plattform att utgå från och slipper ta emot våra kunder i byggdammet, säger Martin innan han går och hälsar ännu en kund välkommen till de nyinvigda lokalerna.