Den 25:e smäller det!

25 maj är datumet som gäller för årets upplaga av Ljudbangen, som vanligt i regi av Ljungbyheds IF. Fyra band som spelar, grillat från Bjärhus och Happy hour mellan 17 och 19. Fler ingredienser än så behövs förhoppningsvis inte för en lyckad kväll i musikens tecken.
– Vi hoppas på uppåt 1 000 personer om vädret är bra, säger Ljungbyheds IF:s Martin Ottosson.

Lokala band

De fyra band som uppträder är Quidinge Countryrockers (Kvidinge), Take Cover (Klippan), Alicate (Perstorp) och dessutom välkända Pedalens Pågar.
– Vi ville ha lite lokala band från orterna här runtomkring för att locka fler besökare än ljungbyhedsborna. Sedan är ju Pedalens Pågar och Kal P Dals musik mer i ropet än någonsin efter att Slagthuset i Malmö kör en Kal P Dal-musikal under hösten 2012, säger Martin Ottosson.

Ingen Eurovision-krock

Ett evenemang av Ljudbangens storlek innebär mycket arbete för den arrange­rande
föreningen, men också årets absolut största möjlighet till intäkter. Fjolårets Ljudbangen-upplaga lockade omkring 650 personer.
– Då var det Eurovision Song Contest-final samma kväll, så då förlorade vi nog rätt mycket folk som hellre satt hemma framför TV. I år ligger vi veckan efter istället.

Speciell stämning

Under året som gått sedan sist har röster höjts för att det kanske var dags att flytta Ljudbangen in till parken i Ljungbyhed för att locka ännu mer folk. Martin Ottosson och hans kollegor kom emellertid fram till att satsa ett år till på Ljungvallen som arrangörsplats.
– Det blir en speciell stämning där ute i slutet av maj, när allting har slagit ut. Inramningen blir fantasisk.