Alla popcorn poppas inte samtidigt

Ishockey är precis som skolan en tuff plats att vara på. Några har lätt för det och behöver inte anstränga sig medan
andra anstränger sig utan att få utdelning direkt. Inom ungdomshockeyn är TV-pucken en vattendelare. Missar du TV-pucken ser de flesta stora hockeygymnasier dig som inget att ha. Många unga spelare slutar istället för att kämpa på och älska sporten. Det är många hockeydrömmar som släckts allt för tidigt på grund av gallring och ungdomar som ser sig som misslyckade. Två spelare i Rögle, Dennis Everberg och Mattias Sjögren, gav inte upp trots att de inte fick spela TV-pucken. De platsade inte och ansågs inte tillräckligt bra. Everberg är idag landslagsspelare, spelat i NHL och en stjärna i Rögle. Sjögren räknas som en av Rögle BK:s största spelare genom tiderna och hans tröja är sedan i höstas hissad i Catena arena. De gav aldrig upp utan fortsatte spela ishockey trots motgångar som unga. Som många andra som ratas till TV-pucken var de födda sent på året. Statistik visar att 50 procent av alla som spelar TV-pucken är födda under första kvartalet. 

Många i Klippan känner igen Robin Pålsson, född och uppväxt här och gått gymnasiet i Östra Ljungby med underkänt i flera betyg. En förlorare i skolan, född och uppväxt i Klippan. Inte vad du skulle kalla de bästa oddsen för att lyckas. Fast Robin har fortsatt kämpa på, arbetat och gått livets hårda skola. Idag jobbar han på kontoret och ansvarar för biljettförsäljningen och dess utveckling kring Rögle. En framgångssaga på många vis. Precis som Dennis och Mattias har Robin kämpat och lyckats. Robin säger alltid att varje utmaning, hur tuff den än är, är en chans att lära mig något värdefullt. Det går att vända det svåra till något positivt, varje dag. Vi måste besinna oss och inse att precis som att alla popcorn inte poppas och blir klara samtidigt gäller samma sak barn och ungdomar.

Den första tredjedelen av säsongen har inte motsvarat förväntningarna som både laget och vi supportrar byggt upp. Här handlar det om många olika popcorn som tillsammans bildar ett lag. Genom att fortsätta stötta och tro på Rögle kan vi se till att säsongen som började i moll kan sluta i dur. 

Med det vill jag önska en god jul och hopp om ett gott nytt grönvitt år!