BK Rönne fyller 100 år

Carl-Ivar ”Kylle” Malmros 1905-1931 (Foto: Axel Blomgren)

Pappersbrukets Idrottsförening, BK Rönne, bildades fredagen den 25 juni 1921. 

Initiativtagare till mötet och föreningsidén var en allmänt idrottsintresserad yngling vid namn Carl-Ivar ”Kylle” Malmros.
”Kylle” var son till Carl Johan Malmros, VD på Klippans Finpappersbruk. En förening som under den allt övervägande delen av sin sextioåttaåriga tillvaro benämndes Bollklubben Rönne. 1990 beslöt sig de två  fotbollsklubbarna Vedby IF och BK Rönne att slå sig samman. Ledarbrist i de båda fotbollsklubbarna tvingade mer eller mindre fram det här beslutet.

Det första året bedrevs verksamheten på både idrottsplatsen i Vedby och på pappersbrukets idrottsplats där Rönne hållit till. Men redan året därpå så flyttades hela verksamheten upp till Vedby IP där man håller till sedan dess. Rönne hundungdom har idag sin verksamhet på den gamla idrottsplatsen.

För att uppmärksamma att det är jämt ett sekel sedan Bollklubben Rönne i Pappersbruket bildades har en liten kommitté bildats bestående av Torbjörn Jönsson, Börje Svahn, Jan Richter och Pehr Erlandsson. Kommittén avser att utgiva en minnes- & ”jubileumsbok” BK Rönne – En äkta brukshistoria – Bruka den väl samt genomföra en jubileumsfest den 4/9 där många Rönne ”långt­inihjärtatanhängare” ska samlas, umgås och ventilera underbara gamla minnen.