Johanna blev lycklig vinnare av en grillkväll

Vinnaren av grillkväll i Skäralid blev 91-åriga Johanna Becker från Perstorp som fick bjuda sina barn med respektive på en oförglömlig kväll i Skäralid.

Johanna vann grillkvällen efter hon beskrev sitt liv från när hon kom till Sverige som flykting 1948, gifte sig 1950 och blev änka 1960 med två små barn. Trots svårigheter uppfostrade Johanna sina barn till ansvarsfulla medborgare där sonen Rolf har en egen firma och dottern Petra emigrerade till Australien och jobbar som koordinator vid University Technology i Sydney. Själv jobbade Johanna för familjen Otto och Anna Wendt i 30 år och Wendtfamiljen i sammanlagt 50 år. Dottern Petra och hennes sambo Simon från Australien var på besök och Johanna ville gärna bjuda barnen med respektive på något speciellt och vinsten kallade hon ”en present från ovan”.

Mat och musik
Förutom god mat och levande musik började kvällen med att dottern Petra körde upp och visade Kopparhatten för sin sambo och sällskapet. Sällskapet var sonen Rolf med sin fru Eva och dottern Petra med sin sambo Simon från Australien.
– Simon blev helt betagen av naturen, det finns inget liknande i Australien. Skåne är oerhört vackert och skiftande med hav, sjöar, slätter och naturen vid Skäralid. Det var roligt att få visa upp allt det vackra vi har här i Söderåsområdet, berättar Johanna.

Det bjöds på rikligt med mat och det spelades levande musik till kvällsunderhållning.
– Maten var vällagad och smakfull, helt perfekt. Buffén innehöll allt och det var rikligt med mat. Personalen var hjälpsam och ägaren Cecilia kom ut och presenterade sig och hälsade oss välkomna. Vi berömde hennes mat och restaurang. Det här vad den finaste present som gick att få, berättar Johanna vidare.

Tidpunkten att vinna var perfekt när båda barnen var hemma och dottern Petra hade med sin sambo Simon från Australien vilket gav möjlighet att träffas och äta ute.

Inte första vinsten
Johanna berättar att sonen Rolf inte trodde på henne när hon berättade att hon vunnit eftersom hon nästan aldrig tävlar och försöker vinna något. Fast hon har vunnit en gång tidigare berättade Johanna.
– Jag vann två biblar 1970, det är enda gången jag vunnit tidigare. När jag såg tävlingen i Söderåsjournalen och hur perfekt i tiden det passade var jag bara tvungen att försöka vinna och ha möjlighet att bjuda mina barn på något extra och visa Simon Skäralid.