Spring, cykla och …spring lite till!

Vad sägs om 10 km löpning, 50 km cykling och därefter ytterligare 5 km löpning? Eller du kanske är mer sugen på den lite ”lättare varianten” 5 km löpning, 25 km cykling och 2,5 km löpning som avslutning? Det var i alla fall vad deltagarna i Klippan City Duathlon kunde välja på den 25 april när tävlingssugna samlades i Elfdalen i Klippan.

Petri Immonen är en av arrangörerna i tävlingen. Det är den ideella föreningen Klippan City Triathlon som för tredje året i rad anordnade sin populära tävling. Ett 70-tal tävlande från hela Skåne och Småland var på plats för att utmana sig själv och varandra.
– Deltagarna blir fler och fler för varje år. Det är kul att se att multisportintresset ökar och både deltagare med klubbtillhörighet och ”vanliga” motionärer deltar, säger Petri.

Positiva ord från deltagarna

Klippan City Duathlon är väldigt populärt och Petri och de andra arrangörerna får mycket positiv feedback för ett bra arrangemang.
– Vi har en låg startavgift och det är ett ganska så enkelt men roligt och välorganiserat evenemang. Det är väldigt roligt att folk uppskattar att vi ordnar tävlingar av den här sorten i Klippan.

Nu håller Petri och de andra i föreningen på att planera kommande tävlingar. Den 8 augusti är det dags för triathlon. Där ska deltagarna simma 500 meter i Ljungbyhed på friluftsbadet, cykla 3 mil och därefter springa 1 mil.
-– Vi har även en idé att man ska kunna göra en ”Klippanklassiker”. De som gör vår triathlon, duathlon och löptävling (planerat datum 10 oktober 2015) under ett år kan då titulera sig med att de gjort en ”Klippanklassiker”, avslutar Petri och hälsar alla välkomna till kommande tävlingar och evenemang.

Känner du dig sugen på att vara med kan du läsa mer på föreningens hemsida: www.klippancitytriathlon.se

Vinnarlista från Klippan City Duathlon 25 april 2015

Damer standard: 1. Anna Eriksmo från Heleneholms IF Tri team. 2. Camilla Francs från Bjäre Triathlon
Herrar standard: 1. Sebastian Björklund Heleneholms IF Tri team. 2. Daniel Herrstedt Heleneholms IF Tri team. 3. Miro Cepciansky IS Göta Triathlon.
Damer sprint: Pernilla Johnsson Näset Triathlon Klubb, Madelen Rydqvist Team Trelleborg Triathlon, Pernilla Dencker Simklubben Ran Malmö
Herrar sprint: Rasmus Sellehed Heleneholms IF Tri team, Daniel Liljedal,
Jonas Colliander Klubb Sisu Multisport och Triathlon.
Lagtävling Långdistans: IF Skane – Åstorps Cykelklubb