80 år av scouting

I år fyller Klippans Scoutkår 80 år. Och precis som 1934 är det också 2014 frisk luft, skog, djur- och växtliv som står i centrum. Huvud, händer och kropp jobbar alltså hårdare än ”mobiltummen” när man är medlem i Klippans Scoutkår.

Scouting är en sysselsättning som passar för alla som är friluftsintresserade. I dagsläget har den jubilerande scoutkåren runt 40 aktiva medlemmar i alla möjliga åldrar.
– Vi är en aktiv förening med otroligt bra gemenskap. Det finns många eldsjälar och många som ställer upp för att kunna genomföra våra aktiviteter. Senast hade vi en barngrupp som deltog i en guldgrävarhajk mellan Klåveröd och Skäralid. De lekte cowboys och indianer, sov i vindskydd och hade hur kul som helst., säger Anna Gudmundzon, pressansvarig i Klippans Scoutkår.

80-årsjubileum firades den 6 september

Ett rejält 80-årsfirande inledde hösten för Klippans Scoutkår. Den 6 september bjöds både nya och gamla medlemmar till scoutstugan i Ankarlöv, där ett fullspäckat program genomfördes mellan klockan 13 och 17. Bland annat ordnades en tipspromenad, det delades ut minnesgåvor och bjöds på kallskuren buffé. Vad är det då som gör scoutingen så tidlös att den aldrig blir omodern? Anna Gudmunzon har svaret.
– Den allmänbildning man får av att vara mycket ute i skog och mark är någonting man har med sig hela livet. Man lär sig om djur och natur, hur man läser en karta och hur man orienterar sig i naturen med hjälp av kompass, och så klart också massor av andra saker. Alla är välkomna hit, såväl barn som vuxna.