Bowling på hög nivå

BK Animals är bowlingklubben i Klippan som tagit klivet upp i division 1. Säsongen är i full gång och man tränar två gånger i veckan med match i princip varje helg. Ordförande Kent Olsson är stolt över klubben som funnits sedan 1985.

– Vi spelade i ettan för ett antal år sen och vi har varit nära att ta oss upp några gånger efter det. Nu lyckades vi äntligen och jag tror aldrig vi varit så bra som vi är nu.

Kent är en av de medlemmar som varit med sen starten för 28 år sedan.
– Vi är en härlig kamratförening som även umgås privat. Bowling är en tacksam sport som alla kan hålla på med oavsett ålder, säger Kent.

Klubben representeras av två 8-mannalag. A-laget i division 1 och farmarlaget i division 3. När damlaget Lady Roll la ner fick man även några damer som är med och tävlar.

Nyförvärv

Till denna säsong anslöt Klippanpågen Daniel Carlsen.
– Han är ung, hungrig och vill tävla. Daniel kom med i A-laget nästan direkt. På vår hemsida kan man se när han får 300 poäng på en serie! Ett spännande nyförvärv som vi hoppas mycket på!

BK Animals har en stor och trogen supporterskara.
– För ett tag sen åkte vi iväg på tävling. Då fyllde vi en buss med spelare och supportrar. Det är en häftig känsla när hela gänget dundrar in i motståndarhallen! Annars är det i hemmahallen i Klippan som vi vinner de flesta matcherna. Just nu har vi 14 raka vinster och har inte förlorat på hemmaplan sedan den24 Mars 2012, avslutar Kent.

Lycka till BK Animals!

Länk till BK Animals