Hört på Företagsträff den 9 maj på Harrys i Klippan

På vårens sista Företagsträff den 9 maj kunde Klippans näringslivsansvarige Anders Lindberg hälsa ett 40-tal deltagare välkommen. Denna gång ägde träffen rum på Harrys som finns under ”samma tak” som Best Western Hotel i Klippan.

Bengt Svensson, kommunalråd i Klippan

– Jag vill att vi all tar upp en applåd för Mikael Lundin som har ökat beläggningen från 25% till 75% per dygn sedan han tog över driften för drygt 1,5 år sedan. Hotellet är en viktig del i Klippan både för kommun, företag och privatpersoner.

Anders Lindberg näringslivsansvarig i Klippans kommun

– Jag vill slå ett slag för att det finns en ypperlig möjlighet för fastighetsinnehavare i kommunen att marknadsföra sig på Helsingborgs Business Region.
– Vi har bra konkurrenskraft och fina lokaler och tomter att erbjuda i Klippan.

Hans-Göran Dahl, konsult, Ljungbyhed Park/SIKAB

– Jag vill informera om att samarbetet med att sälja in flygplatsen i Ljungbyhed för olika verksamheter nu har satt igång. Det är de fyra aktörerna i bolaget bakom Ljungbyhed Air; Klippans kommun, Region Skåne, Lunds universitet och Peab, som nu med samlade krafter aktiverar sina insatser i detta syfte.

Anders Lindberg näringslivsansvarig i Klippans kommun

– Med stor glädje vill jag här och nu annonsera att Jan Nilsson och Billy Nilsson på Kupolen i Klippan blivit utsedda till Årets Företagare i Klippan. Viktigt att nämna är den stora satsning de gjort på sitt Friskvårdscentrum i de nya lokalerna på Bruksgatan. En stor applåd och ett stort grattis utdelas här och nu!

Torbjörn Movert och Allan Jönsson presenterade sitt företag Alltor AB:

– Företaget startade 2005 och sysselsätter idag 14 personer. Vi arbetar i huvudsak med IT-tjänster, kameraövervakning och larm/brandlarm. Vi har förträffliga lokaler på Apoteksgatan 6 i Klippan för vår verksamhet eftersom Posten tidigare huserat där. I och med att de har varit med om att utforma lokalerna finns det mycket ” säkerhetstänk” i just lokalerna. Vi har för övrigt också butiksverksamhet i våra lokaler för både företag och privatpersoner som en service.
– Vårt arbetsfält innebär att vi jobbar både lokalt och på andra orter. Kunder är båda små och stora företag, kommuner och så vidare. Vi säljer tjänster så som hosting och backup. Service- och driftsavtal och vi är även en bra internetleverantör.
– Treklövern Bostads AB är för övrigt ett företag som vi har slutit avtal med nu under våren, där vi kan förverkliga vår affärsidé på lokal nivå, nämligen en snabb och hög servicenivå! avslutade Anders Movert sin presenation av företaget.