Julbuffé på Skäralids Restaurang

Ända sedan 1906 har det firats jul och hållits julbord på Skäralids Restaurang, med undantag för de senaste 20 åren. Efter önskemål från gästerna har man nu tagit steget fullt ut och dukar upp igen.
– Vi håller öppet de första tre helgerna i december, med en stor andel närproducerat och ekologiskt på buffén. Det är ett koncept som restaurangen arbetar efter annars också, säger Cecilia Jörlevik, som gör sitt fjärde år som krögare.

Fantastisk miljö

Sedan Cecilia Jörlevik och hennes man tog över restaurangen 2008 har matsal och framför allt kök nyrenoverats för att uppfylla den nya livsmedelslagen. Därför har inte möjligheten att hålla öppet till jul funnits förrän nu.
– Vi vill bredda säsongen som i princip tar slut i september, och har sett fram emot det här länge! Den fantastiska miljön här ute, blir ännu mer fantastisk juletid. Åker man hit kan man ju börja med en tur i nationalparken och
avsluta med julbuffé hos oss.

Speciella julpaket

Att använda sig av lokal och ekologisk mat är en självklarhet för Cecilia, eftersom det ligger i linje med nationalparken och dess orörda natur. Man har bland annat ett samarbete med Bonnarps hjortgård, varifrån man kommer köpa in varmrökt hjort och vildsvin, men även deras fina påläggskorvar. De ekologiska köttbullarna kommer från Knutstorp. Djuren på Knutstorp har även betat i
nationalparken. Under december månad finns det också möjlighet att boka ett speciellt julpaket.
– Då ingår vår buffé, turridning från Söderåsen och övernattning på Pensionat Söderåsen. Vi önskar alla hjärtligt välkomna, säger Cecilia Jörlevik.