Hallå där Mats!

Efter många år som cykelhandlare i Klippan centrum la Mats Jonsson ner sin butik, Ekstrands cykel, för att njuta av livet som pensionär. Söderåsjournalen ställde frågan till Mats hur livet blivit efter arbetslivet.

– Jag har det bra. Det är skönt att göra vad man vill och när man vill. Fast det är klart att man saknar kunderna. Det är en och annan som hör av sig och frågar hur det är. Träffar ett gäng när vi är ute och cyklar. Sen har jag börjat spela boule vilket är något av det roligaste jag testat på. 

Vilken cykelrunda runt Söderåsen vill du rekommendera i sommar?

– Tycker man om backar är det perfekt att cykla på Söderåsen. Det finns många att välja på, Maglarödsbacken, som du hittar om du kör serpentinvägen upp mot Stenestad, det är en rejäl utmaning!

Gör som Mats, passa på att njuta av livet som pensionär, ut och cykla och varför inte testa på att spela boule?