Förberedelser inför kommande evenemang. Foto: Master Film

Söderåsens mediebolag

Förberedelser inför kommande evenemang. Foto: Master Film
Förberedelser inför kommande evenemang. Foto: Master Film

I centrala Klippan finns ett av Skånes främsta mediebolag som jobbar med olika event och har en bred kunskap inom all medieproduktion. 

Från början var inriktningen livesändningar och fotografering men Master Film har blivit alltmer inriktat på event, webbinarium, hybrid­möten och digitala möten.

– I takt med att uppdragen växer har vi fått bygga ut till större lokaler. Pande-min gjorde att vi fick lite fler ben att stå på och att vi förfinade vår digitala närvaro. Vi gör rätt mycket jobb inne i Helsingborg, färre i Klippan, säger Dick Fridén.

Föreläsningar

Ett av flera ben som Master Film står på är livesändningar och filmproduktioner. Mycket av det de producerar är internt material och sällan några ”blockbusters” utan mycket är inom medicin­företag och event som världsdiabetesdagen som de orkestrerar från grunden vilket ger många nya kontakter.

För att nå ut bredare satsar Master Film på att starta föreläsningar som ska nå ut bredare och som ska locka publik till deras black box med upp till 90 personer i publiken. 

– Vi har startat ett samarbete med Nortic som säljer biljetter till event och konserter. Vi tror på konceptet med mindre konserter med unika biljetter på plats och livesändningar. Vi tillhandahåller ljud och ljus inklusive tekniker för alla event och konserter. Lokalt samarbetar vi med Adapt Media som levererar allt i trycksaker och annat vi behöver ha fram, berättar Dick.

I vår kommer bland annat Pär Cederqvist som är känd uppvisningsflygare att hålla föreläsning. Han har varit militärpilot i Flygvapnet, renoverat flygplan och under många år visat upp sig i sin egen Tiger Moth på flygdagar. Tandläkaren Claes Remminger kommer föreläser om tandvård i modern tid samt att konstnären Jasmine Cederqvist kommer att hålla i några av vårens föreläsningar.