Med känsla av jul

Smakerna, dofterna, traditionerna och överraskningarna. Nu är julen äntligen här. På ICA Kvantum Klippan står matupplevelsen i centrum och vi har allt för ett komplett och smakrikt julfirande. Julen ska vara en tid för njutning, avkoppling och gemenskap – låt känslan av julen ta sin början på ICA Kvantum i Klippan.

På ICA Kvantum hittar du alltid ett brett sortiment av allt som hör julen till. Vår personal hjälper mer än gärna dig att välja bland alla godsaker och i kök & deli arbetas det för fullt med att laga mat och skapa julkänsla efter behov och smak. Till jul kan du som alltid välja mellan klassiker och nya favoriter, smaker och upplevelser. Vi erbjuder helt enkelt något för alla!

– I år har vi flera goda nyheter till jul. Till exempel Vintersalladen, en favorit som smakar ljuvligt. Här får du julkänslan från färsk grönkål, karamelliserad brysselkål och svenska Ingrid Marie äpplen. Allt vänds ihop med granatäpple, torkade fikon, rödlök, ananas och rostade solroskärnor i skånsk vinägrett, säger Peter i köket.

Återkommande favoriter från Kök & deli har en självklar plats i utbudet och spelar alla en roll i att skapa julkänsla var för sig. Här hittar vi de butikslagade köttbullarna, sillinläggningar, röror, skinkor och brunkål, tillagade efter Kvantums egna recept.

– Vid sidan av den mer traditionella julmaten har vi en drivkraft i att utveckla och hitta nya recept och måltider. En ny variant på vårt grillade fläsk blir i år ett griljerat fläsk med apelsin och kummin.  Härlig balans i sötma och sälta och gott som det är, men passar också bra till Vintersalladen. Sedan har vi favoriten, det grillade rimmade fläsklägget. Ljuvligt gott och välkomna nyheter på julbordet säger alla som smakat, berättar Julia.

Bland chark och skinkor hittar vi en unik klassiker, Klippanskinkan. En lättrimmad och lättrökt svensk skinka som under lågtemperatur får en mild och balanserad sälta. Klippanskinkan är unik och finns bara på ICA Kvantum Klippan. En spännande kontrast får vi i den röktorkade skinkan från lokala leverantören Heberleins.

– Den röktorkade skinkan ger mycket smak och passar perfekt både till julbordet eller som tilltugg till tapasbrickan, säger Elna.

Som alltid finns det flera goda sillinläggningar och olika sorters färsk fisk för julbordet eller helgens alla festmåltider. De två främsta och mest omtyckta sillinläggningarna är den franska löksillen och Kvantum specialsill. Även bland inläggningarna hittar vi en nyhet i form av matjessill med smak av lime, citron och variation på lök. Smaken blir väldigt behaglig och frisk.

Slutligen, inför julen får vi inte glömma den goda osten. Lagom till jul har vi laddat upp en rad klassiker och nyheter som vi ser tillför, men också förhöjer smakerna. Vad sägs om en aromatisk ekologisk Julost från Thiese Mejeri i Danmark, en engelsk Stilton mögelost, eller varför inte Morfars Päroncognac, lagrad i 12 månader. Alla går hem på julbordet eller på pepparkakan!