Maten & chokladpralinerna  – en passion hos Dagnys

Mitt i Ljungbyhed, på Storgatan 6, hittar du Söderåsens mysigaste lunchrestaurang & chokladverkstad i gamla Sparbankens byggnad. 

Här serveras det mat som smakar som det ska smaka. Det är endast svenskt kött och grädde och smör i allt som bakas och tillagas. De bästa råvarorna, service, glädje och mys är nyckelorden för Tina och Peter på Dagnys.
– Vi brinner för att bevara husmanskosten och de gamla baktraditionerna, kombinerat med nytänk. Mat är vår passion. Ett tips till dig som älskar mat precis som oss, använd vårt stämpelkort så får du den elfte lunchen gratis, säger Peter som jobbar i köket.

Kärleken till välgjorda sötsaker är bakgrunden till Dagnys chokladpraliner. Passa på att unna dig lyxiga chokladpraliner av fin kvalitet när du besöker Dagnys. Det är Tina som är utbildad konditor som står för de handgjorda pralinerna och alla de smarriga kakorna.
– När fyllningen rinner ner i chokladformarna vattnas det i munnen på alla chokladälskare. Alla praliner är handgjorda och chokladen är tempererad för hand, allt för att förhöja smakupplevelsen, berättar Tina.

Med mycket kärlek och glädje tillverkas chokladpralinerna som är smakrika och nästan beroendeframkallande på Dagnys i Ljungbyhed.