Hela Söderåsens djursjukhus

På en kulle vid foten av Söderåsen ligger en av Sveriges vackraste belägna djur­klinik, ett djursjukhus i miniformat. 

Jennyhill Djurklinik är hela Söderåsens djursjukhus med stora resurser och personal tillgänglig även nattetid vid behov. Till skillnad från många djurkliniker är Jennyhill privatägd, utan inblandning av riskkapitalister. Här är det bra vård och djurens väl­befinnande som står i centrum. Sune Jerre och Elisabet Ängeby startade Jenny­hill Djur­klinik 2009 och den toppmoderna an­läggningen och personalen står redo för husdjur som är i behov av vård.

Det är svårt att föreställa sig att kliniken har tre undersökningsrum, eget laboratorium, hund- och kattstall, röntgen och ultraljud när du står utanför huset. Huset rymmer även tre operationssalar fördelat på tänder, kirurgi och ortopedisk kirurgi.
– Kliniken är mycket välutrustad med utrustning för att bedriva avancerad vård inom kirurgi och medicin till hundar och katter. Det viktigaste vi har här är en samlad och bred kompetens inom djursjukvård, säger Sune.

Engagerad personal

Kunnig personal med lokal förankring känne­tecknar Jennyhill djurklinik. Sune Jerre och Elisabet Ängeby är båda erkänt duktiga veterinärer med lång erfarenhet och kring sig har de duktiga medarbetare. Totalt är de sex veterinärer, åtta sköterskor, en receptionist samt en städerska. Jennyhills senaste tillskott är Jens Ulrik Hoelgaard som är kirurg och har förstärkt på avancerade operationer såsom artroskopi och ortopedi. Andra specialkompetenser finns i form av certifierad massageterapeut, med inriktning på sjukgymnastik och rehab för hund, akupunktur, tand, medicinska utredningar och under­sökning med ultraljud. 
– Vi kan ge bra service och behandla hundar och katter. Stor tillgänglighet, korta väntetider på avancerade behandlingar och tillgång till akut- och intensivvård. Vi är den lokala kliniken med stora resurser och mindre kliniker kan remittera till oss och snabbt få professionell hjälp, berättar Sune.

Gratis hälsokontroll

Det är viktigt med det förebyggande hälsoarbetet vilket gör att Jenny­hill under oktober och november erbjuder gratis kontroll av tänder och knölar för att tidigt upptäcka förändringar och bespara hundar och katter lidande. Precis som hos människor är bra munhälsa en förutsättning för att resten av kroppen ska må bra.
– När ditt husdjur behöver vård ska vi vara den naturliga platsen att söka hjälp hos. Vi har erfarenheten och kompetensen på djursjukvård, särskilt hundar och katter. Ett djursjukhusalternativ, nära för alla runt Söderåsen, förklarar Sune.

Det är som sagt svårt att föreställa sig att huset på kullen i Kvidinge vid foten av Söder­åsen är en välutrustad djurklinik med utrustning för att bedriva avancerad vård till hundar och katter. Här finns ett eget laboratorium, laser för rehabilitering av skador samt röntgen-, ultraljud-, artroskopi-, endoskopi- och tandvårdsutrustning. I laboratoriet körs flesta blodprover på plats. Dessutom har de en ny apparat som direkt avläser eventuella parasiter mm i av­föring. Jennyhill är verkligen den lilla kliniken som motsvarar ett helt djursjukhus.