Från Snälleröds IP till OS-final i Tokyo!

Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening, tillsammans med Ljungbyheds IF, arrangerar föreläsningar med olika intressanta personer med koppling till bygden. 

Den 26 september var målvaktstränaren Leif Troedsson på plats för att berätta sin egen resa från att spela fotboll i Färingtofta till att bli utbildare av nya målvaktstränare inom Svenska Fotbollsförbundet och att handplockas av förbundskapten Peter Gerhardsson till målvaktstränare för damlandslaget. 

Med sin berättelse vill han inspirera fler unga spelare att drömma stort och använda fotbollen som en språngbräda till ett större och rikare liv. Leif Troedsson hinner med att träna unga fotbolls­spelare i Ljungbyheds IF där hans egna barn spelar samtidigt som han är anställd av fotbollsförbundet. Kvällens föredrag lockade mycket folk och bjöd en inspirerande resa och föredrag.