Dorotea – en tjej med driv

Det är en ambitiös ung kvinna som möter upp på ProCivitas i Helsingborg. Dorotea Marcisauskaite från Klippan har valt att läsa naturvetenskap på Pro­Civitas privata gymnasium efter hon gick ut 9:an på Snyggatorp med högsta meritvärdet. I somras valde hon Ung­Drive före ett vanligt sommarjobb.

Dorotea valde UngDrive Academy före ett vanligt sommarjobb.

UngDrive Academy är Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning under sommaren. Med hjälp av inspiration, workshops, coachning, säljträning samt ett startkapital på 1 500 kronor får alla del­tagare starta upp sin affärsidé under sommar­lovet.
– UngDrive var verkligen det bästa jag gjort under en sommar. Det är coolt att kommunen engagerar sig och stöttar ungdomar som vill bli entreprenörer och egenföretagare. Utbildningen och hjälpen man får av instruktörerna är ovärderlig och perfekt för att komma igång. Rekommenderar verkligen alla att söka, inte minst för utbildningen du får. Utbildning i hur man kommer igång som före-tagare, i bemötande och träna på att pitcha och berätta sammanfattningen av ens affärsidé samt att träna på att förklara ”företagets varför” och inte minst att lära sig prata övertygande om sin affärsidé, berättar Dorotea.

Doroteas UngDrive-företag, Kpop pandas hbg, lär ut koreansk dansstil till koreansk pop. Koreansk pop och deras dansstil har tagit hela ungdomsvärlden med storm. Här får du fartfylld dans till poppiga hit­låtar. Dorotea lär dig grundstegen som finns i de populäraste K-poplåtarna. Samtidigt förbättrar du din motion, smidighet och rytmik.

SM för Sommarföretagare

Som om utbildningen Dorotea fick genom UngDrive inte var tillräcklig, gick hon även vidare till UngDrive Masters – ett SM för Sommarföretagare. Tävlingen avgörs under helgen 23-25 september i Gnosjöregionen. Detta är minst lika mycket en sammankomst med socialt umgänge, inspiration och nätverk­ande, som en blodig tävling.

– Bättre investering i mig själv än vad jag fick av UngDrive går inte att göra. Istället för att tjäna pengar en sommar på ett vanligt sommarjobb får man chansen att arbeta med engagerade coacher och lära sig saker som du har nytta av i resten av livet. Att bli uttagen och få åka iväg till SM-lägret ger en enorm boost. UngDrive har gjort att jag fått träffa likasinnade, fått många nya vänner och utvecklats som både företagare och som människa, säger Dorotea.

Satsningen UngDrive finansieras av Klippans kommun, Sparbanksstiftelsen Skåne och Region Skåne. Målet i UngDrive är att få unga människor att starta nya företag och på sikt svara mot arbetsmarknadens och näringslivets behov.