Bilutställning för lokal handel

Köpmannaföreningen i Klippan väckte liv i Klippan Car Show när Henrik Elg med vänner ordnade bilutställning mitt i centrum med syfte att gynna det lokala närings­livet. 

Efter några års frånvaro på grund av pandemin återtog bil­utställarna byn igen. Veteranbilar, sportbilar, motorcyklar och A-traktorer lockade hundratals besökare.
– Syftet med bilutställningen är att locka fler människor till att handla lokalt, men även att få vanligt folk intresserade av bilar och bilutställningar, säger Henrik Elg som är arrangör tillsammans med Klippans Köpmannaförening.

Det finns en tradition av bilintresse i Klippan vilket inte minst märks på det stora antalet A-traktorer som finns i Klippan. Klippan Car Show lockar hit människor och får lokal­befolkningen att komma ut. Butikerna i centrum får besök av kunder som annars inte handlar i Klippan men även trogna kunder passar på att handla i butikerna.
– Vi i köpmannaföreningen vill gärna att det händer något i byn som får folk att komma ut och skapa liv och rörelse samt gynna lokal handel, säger Leif-Åke Andersson som är ordförande i Klippans Köpmannaförening.

Klippans Köpmannaförening hade sponsrat med 23 olika priser som bilutställarna tävlade om. Men för många av utställarna var gemenskapen och att träffa andra med samma intresse det viktigaste.