Rejält god husmanskost – restaurang Senioren har ny krögare

Klippan har fått en ny krögare som har sina rötter i bygden och har jobbat hela sitt liv för Leif & Thomas som kock. 

Markus Gustafsson kommer närmast från restaurang Rosenberg i Åstorp men har tidigare ansvarat för lunchen på Spångens och Tunnebergas gästgiverier samt Parkköket i Folkets Hus. Markus brinner för mathantverket och har en extra förkärlek för traditionell husmanskost.
– Det ska bli spännande att prova på något eget. När restaurang Senioren dök upp som möjlighet fanns det ingen tvekan, säger Markus.

Den traditionella svenska husmanskosten står i centrum och all mat tillagas från grunden, inga halvfabrikat. Måndagar blir det rätter med malet kött, tisdagar fisk, onsdagar gryta eller annat traditionellt, torsdagar soppa med alternativ rätt och fredagar något speciellt och lite lyxigare. I lunchpriset ingår måltidsdryck och kolsyrat vatten samt te/kaffe med hembakad kaka efter maten. 
– Det ska alltid finnas ett rikligt salladsbord till maten, det är viktigt. Jag siktar på att erbjuda brunch om lönesöndagen och gåsamiddag ligger mig varmt om hjärtat och det vill jag ha här i restaurangen med. Julbord kommer att erbjudas när det närmar sig. Vi har öppet för alla som vill äta rejäl husmanskost och lokalen går att boka för evenemang med festmiddagar,
berättar Markus.

För restaurang Senioren är det både viktigt att behålla alla de äldre som bor i servicehuset liksom att andra som uppskattar rejäl husmanskost kommer och äter.
– Åt du på Parkköket när det fanns i Folkets Hus kommer du att känna igen maten, hälsar Markus.

För oss som gillar mat finns det ytterligare ett alternativ att välja i Klippan!