Vedby/Rönne IF växer

Gräset är grönt på Vedby IP, planerna är fler och välskötta, och det vimlar av knattar som spelar fotboll. Över 100 barn födda 2017 till 2010 är inskrivna.

– Vi bygger på bredden, ledare är alltid en utmaning. Hade vi haft fler ledare hade vi kunnat ta emot ännu fler barn och ungdomar. Tränarna försöker utmana varje barn på deras individuella nivå i ett kollektiv. Vi söker fler barn till 2017 årskullen där vi fått in fler ledare, säger Karl-Johan Jönsson som är tränare i ett av ungdomslagen.

Engagemang föder engagemang, alla ska ha råd att spela fotboll och det ska vara roligt att komma hit. Det är ledorden i Vedby/Rönne som gjort att föreningen har stora barngrupper och två rena flicklag, födda 2011-12 och 2015-16. Alla är engagerade i föreningen, a-laget spelar utan ersättning och tre av spelarna i a-laget hjälper till i föreningen som domare i ungdomsmatcherna. Föreningen äger anläggningen själva och sköter allt ideellt. Per Olof Hermansson som är ordförande har bildligt talat fötts in föreningen eftersom alla i släkten har spelat eller spelar i Vedby/Rönne. 

Varmt välkommen till Vedby/Rönne både som spelare eller ideell kraft. Här är alla välkomna!