Foto: Brock Wegner/Unsplash

Kläderna till studenten

Foto: Brock Wegner/Unsplash
Foto: Brock Wegner/Unsplash

Att köpa studentkostym kan kännas överväldigande men studenten ska vara festligt och du bör satsa på att köpa en svart eller marinblå kostym.

En bra tumregel för att enkelt kontrollera storleken på kavajen är om du ställer dig med axeln emot en vägg ska axelvadden på kavajen nästan precis nudda väggen. Du ska dessutom kunna knäppa översta knappen (knäpp aldrig nedersta knappen!). När du sitter ned så är aldrig kavajen knäppt.

Har du tänkt att ha kostym på balen och planerar att ha det på student­dagen också? Byt ut skjorta och accessoarer till andra färger eller mönster så blir din outfit som ny. Förutom grundplagget så får du inte glömma smycken. 

Bär du kavaj så är det fram­förallt näsduk och fluga eller slips som ska kompletteras med. En rolig detalj är att matcha kavajen med manschettknappar i en färg som matchar övriga accessoarer.