Silver Hill

Silver Hill var turistanläggningen i Klippan som många aldrig hört talas om. Här var det bil-, häst- och flygshower samt det var tänkt att bli en Skräcködledal. 

Under slutet av 1970-talet och under 1980-talet växte turismen och gav kommunernas näringsliv tillskott i kassan. När Nils Erik Sundblad ville förlägga sin världsunika turistanläggning Silver Hill till Klippan. Nils Erik Sundblad hade kopplingar till Söderås­området redan innan han flyttade hit. 1954 hade han gått ut som kursetta på F5 i Ljungbyhed.

Klippans Ladugård och Borgen, nuvarande MIL-gårdarna, såldes till Silver Hill och den omtalade turistanläggningen kunde öppna 1981. Huvudattraktionen var en unik samling veteran­bilar, främst av märket Rolls Royce. Övriga attraktioner var flyguppvisningar, Lippizzaner och andra djur. Bland annat fanns det ponnys, lamor och en kamel. Kamelen brukade rymma och gå omkring i folks trädgårdar vilket skapade uppståndelse.

Silver Hill ville utöka sin verksamhet med en dinosauriepark med 44 dinosaurier i naturlig storlek, byggda i plast. Fast de boende vid pappersbruket sa nej och dinosaurieparken fick istället slås upp i Stidsvig innan de fick flytta vidare till Nyvång och bunken där.

Trots en unik samling bilar, flyg och hästuppvisningar så kom det inte tillräckligt många besökare. En anledning kan ha varit de regniga somrarna innan Silver Hill lades ned 1987 och Nils Erik Sundblad flyttade till Falköping.