Mathögtid i delikatessdisken

Vi välkomnar våren och ser fram emot en av årets mathögtider! På ICA Kvantum hittar du allt för en färgsprakande och riktigt god påsk. I växthuset står vårblommorna redo, i butiken doftar det nygräddat bröd och av butiks- och närproducerad mat i delikatessen. 

På ICA Kvantum hittar du alltid ett brett sortiment av allt som hör påsken till och en delikatessdisk utöver det vanliga. Vår personal hjälper mer än gärna dig att välja bland alla godsaker och i köket arbetas det för fullt i att laga mat och skapa upplevelser efter behov och smak. Till påsk kan du som alltid välja mellan klassiker och nya favoriter, smaker och upplevelser. Vi erbjuder helt enkelt något för alla!

Det smakar påsk

Personalen bakom delikatessdisken slår ett slag för påsktallriken som innehåller sill, ägg, rökt lax, matjessillbakelse och marinerad lågtempererad helstekt fläskfilé med fransk potatissallad samt kycklingspett. Till dessert, en citronbavaroise med färsk passionsfrukt. 
– Vill du äta gott rekommenderar vi påsktallriken som är en trerätters-meny som alla kan uppskatta och njuta av. Här gäller det att vara ute i tid, senast måndagen den 11 april måste påsktallriken beställas för att hämtas från och med skärtorsdagen. Smakerna passar bra ihop och bildar en matsymfoni som gör den oemotståndlig, säger Peter.

Påskens nyheter och klassiker

Bland årets nyheter till påsk finns en räksallad med handskalade räkor, picklad rödlök och ramlöksdressing. Ett måste för alla mat­älskare! Därtill återfinns självklart klassiker som flera variationer på sill samt varmrökt lax som köps in från rökeriet i Helsingborg! 
– Laxen kan med fördel ätas med vår egen eller andra romsåser till. Den franska potatissalladen ihop med vår klassiker, grillat fläsklägg, är en annan favorit, berättar Liv.

Grilltider 

För dig som vill stå vid grillen räknas påsken som en av årets första stora grillhelger. Är det fint väder passar många på att starta upp grillen för säsongen. I den manuella köttdisken hittar du flera sorters svenskt kött, redo att grillas.
– Ett bra förslag till en lyckad måltid är vår egenrubbade fläskytterfllé att lägga på grillen. Den gifter sig gott med grillade primörer och våra potatissallader, hälsar Wilma.

Pyntat och klart

Butiken är fylld av årets påskpynt och ägg, det finns något för alla smaker. Precis som inför julen är det roligt att pynta hemmet och göra fint inför påsken. Påskris med fjädrar i vårens modefärger och harar och kycklingar som matchar, allt för att hemmet ska bli in­bjudande och hälsa påsken välkommen. 

Alla blir glada för en blomma! 

Välkommen att titta in i vårt fina växthus där våren redan gjort entré. Vem vill du ge en blomma idag?