Vasaloppet 100 år

Treklöverns Trygghetsboende firade Vasaloppet 100 år med en tipspromenad med blåbärssoppa i ”Evertsberg” (utanför Treklöverns kontor). Starten var utanför restaurang Senioren.

Treklövern har anställt två trivselvärdar vid trygghets­boendet som ansvarar för aktiviteter varje vecka.
– Vi hittar på olika saker ihop, bland annat promenader, gympa 2 gånger i veckan och speleftermiddagar där det går att spela sällskapsspel, dricka kaffe eller gå ut och spela boule, berättar Helen Olsson som är en av trivselvärdarna.

Trivselvärdarna tycker om att hitta på tokigheter. I samband med att Vasaloppet fyllde 100 år anordnades tips­promenad med kluriga frågor om Vasaloppet och orterna som passerades. Det behövdes både geografikunskaper och Vasaloppskunnande. 
– Det var var väldigt uppskattat, våra äldre gillar när det händer saker. Spännande att komma ut och röra på sig och samtidigt utöva hjärngympa. Fantastisk glädje hos alla och vi hjälps åt hela tiden. När deltagarna gick i mål fick alla kransar som vi hade bundit. Som avslutning fikade vi allihop på konditori Hjärtat och åt blåbärs-bakelser, avslutar Helen.