Röstånga begravningsbyrå

Mikael Karlsson

Röstånga Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå som oavsett vilka krav som ställs, vilken begravning man vill ordna, omfattningen och innehållet i begravningen, löser allt åt dig när tiden är kommen.

Ett familjeföretag med god lokalkännedom och lokala kontakter med exempelvis florister och naturligtvis också kyrkorna är några av Röstånga Begravningsbyrås övriga styrkor.

Familjeföretag

Röstånga Begravningsbyrå startade i Ask i ”Orbönen” på 1860-talet av Gustaf Jönsson som i sin verkstad tillverkade måttbeställda kistor. Sedan 1989 har Mikael och Marie Karlsson tillsammans med sonen Simon drivit Röstånga Begravningsbyrå. Simon Karlsson kan ge råd och fungera som ett stöd i alla frågor som behöver besvaras samt ansvara för alla praktiska saker som uppstår i samband med ett dödsfall.
– Vi står för det praktiska kring ett dödsfall och är ditt stöd i en mycket svår stund. Vår verksamhet bygger på vårt personliga engagemang, erfarenhet och kunskap, berättar Simon.

När du känner dig redo att börja ordna de praktiska arrangemangen kring begravningen tar du kontakt med Röstånga Begravningsbyrå. Det är inte bråttom, ge dig själv ett par dagar att landa i det som har hänt innan du ringer och bokar tid för ett möte.

Simon Karlsson

Begravning under Coronaepidemin

Covid-19 har förändrat mycket av hur vi träffas vilket även påverkat hur vi genomför begravningar. En lösning har varit att livesända begravningar.
– Även om de inte alls ersätter gemenskapen att träffas när någon avlidit, så har det ändå varit uppskattat och något som vi kommer fortsätta med. Det har löst problemet att släktingar, vänner och familj ofta numera är spridda över hela världen. Det fungerar som så att vi tillhandahåller vi en länk så att inbjudna som vill delta kan göra det på nätet, förklarar Simon.

En värdig begravning handlar om att ceremonin är minnesvärd, att minnet av den avlidne bevaras och hedras. Röstånga Begravningsbyrå hjälper er att ordna ett sista farväl. Till sist: det är den som beställer begravningen som är ansvarig att meddela de andra sörjande.

Det är svårt att välja begravningsbyrå om man inte tidigare har erfarenhet av någon. Du är därför alltid välkommen att ringa eller besöka Röstånga Begravningsbyrå utan någon som helst förpliktelse.
– Vi delar frikostigt med oss av vårt informationsmaterial i form av prislistor och informationsskrifter, allt detta finns också på vår hemsida där man även kan beställa begravning online, allt för att det skall vara lättare att fatta beslut om att anlita oss, avslutar Mikael.