Det byggs på Åbytorp

Klippans kommun arbetar långsiktigt med de företag som vill växa eller etablera sig här.

Dialog och bra samverkan med befintliga företagare ger resultat i långa loppet och det är mycket som är på gång under 2022. Flera företagsetableringar ligger i närtid och en del av dessa kommer landa på Åbytorp.

Det undgår nog ingen att det nu byggs på industriområdet i Klippan och det är mer på gång, avslöjar näringslivschef Anders Lindberg:

– Gotska Fastigheter som hjälper Willys att etablera sig på orten, har nu fått klartecken att börja bygga en livsmedelsbutik som planeras stå färdig innan årsskiftet. Strax intill kommer med största sannolikhet ytterligare en intressant aktör att hamna.

Lite längre österut vid Resteamet har nu Dalshults Industri & Entreprenad påbörjat byggnationen av MP Solkydds nya lokaler, därpå följer en tomt till Fönsterfint samt ännu en för en spännande nyetablering som kommer gränsa till Lilla Kloster Service. Om allt går enligt planerna kommer det under de närmsta åren vara bebyggt med verksamhetslokaler längs med Fabriksalléns norra sida.

Bakom Klippan Padel, utmed Stackarps­vägen, byggs nu ett lager till Perstorps­företaget Formica. Målsättningen är att de ska flytta in i sina nya lokaler i september.

Vid Besikta står snart ett bygge klart. Det är Jannes Transport som kommer flytta in här, men det kommer även bli lokaler för andra företag att hyra. En del vill äga lokaler själva medan det passar andra bättre att hyra in sig. Det är bra att det finns olika val att göra, speciellt för nya eller mindre företag som ges möjlighet att expandera.

– Klippan har i flera år legat i tillväxttoppen bland kommunerna i Skåne, företagen mår bra, växer och nyanställer. Näringslivsklimatet och vårt fördelaktiga geografiska läge med närhet till såväl ett utbyggt järnvägssystem som till Europavägarna E4 och E6, är ofta faktorer som spelar in när ett företag väljer att etablera sig här. Så gör även riksvägarna 21 och 13, fiberutbyggnaden, samt regionens flygplats och hamn. Allt fler dras till en kommun med goda förutsättningar att fortsätta utvecklas i, säger Anders Lindberg.