Ett riktigt naturbruksgymnasium

För de ungdomar som ska börja gymnasiet och är intresserade av lantbruk, hästhållning eller djurvård finns ett av Sveriges bästa naturbruksgymnasium i Östra Ljungby. 

Segragymnasiet bjöd in till visningskväll under ett antal kvällar i oktober och november. Eleonor Mohlin, lärare Djurvård, visade intresserade runt på skolan. Hon berättade att utbildningens fokus ligger på att du ska vara anställningsbar när du tar studenten och kunna jobba med just det som du är mest intresserad av.

Framgångsrik utbildning

Segragymnasiet arbetar nära den gröna näringen och samarbetar med både stora aktörer och små enmansföretagare. Oavsett inriktning får du möjlighet att ta flera olika behörigheter och certifikat som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden. Segragymnasiet är en liten skola med cirka 125 elever varav 90 bor på internat. Här knyter du vänskapsband som håller livet ut.

– Sammanhållningen gör att man får en extra familj på varje internat och man hjälps åt. Om kvällarna hänger vi på loftet och umgås, bakar, spelar kort eller vad vi nu känner för, säger eleverna Louise och Emilia.

Loftet är skolans fritidslokal där det finns möjlighet att fika, baka, spela biljard och pingis, kolla på film eller sport. Ida Djerf, som är internatföreståndare, ser till att du får en meningsfull fritid under din tid på Segragymnasiet.

– Vi åker iväg på olika aktiviteter under terminen så vi kommer ut. Exempelvis börjar och avslutar vi alltid terminerna med paddla kanot där vi grillar hamburgare efteråt, förklarar Ida.

Vill du söka till Segragymnasiets gymnasieprogram – Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk, Hästhållning eller Djurvård? Ansökningsperioden pågår mellan den 15 januari och den 15 februari 2022.