Cykling på agendan

Nu börjar hösten närma sig och vad passar bättre än en händelse-rik dag på cykel?

Att cykla på hösten kan vara en magisk energikick, med solen som tittar fram och med klar luft och lite kyligare temperaturer. I Skåne kan vi på grund av det milda klimatet cykla nästa hela året om. Här tipsar vi om några av de kanske vackraste cykelrundorna i vår del av landet.

Det finns många fördelar med att cykla, både för den egna hälsan och för klimatet. Klippans kommun deltar just nu i ett projekt tillsammans med Region Skåne för att skapa tre regionala cykelleder i Skåne. Av dessa tre är två tänkta att passera genom Klippans kommun. De regionala cykellederna kommer vara skyltade för att de ska bli lätta att hitta och följa för både lokalbefolkning och för turister. År 2024 beräknas arbetet vara klart så att lederna kan invigas.

Läs mer 

På Familjen Helsingborgs hemsida har man samlat allt för upplevelsefyllda cykeldagar i nordvästra Skåne: 
https://familjenhelsingborg.se/uppleva-och-gora/cykelturer/

Region Skåne arbetar för att stärka Skåne som cykelregion och främja cykelkulturen. Läs mer om Skånes cykelutveckling här:
http://utveckling.skane.se/utvecklingsomraden/samhallsplanering/cykel-i-skane/