Glasteknik – får dig att se bra ut

Trots att Glasteknik i Klippan funnits sedan 2012 är det först sedan flytten till Fabriksallén 11, där de blivit granne med Bilprovningen, som fler lägger märke till företaget. 

Glastekniks glasmästare Michael Kreutz är specialiserad på aluminium och har egen tillverkning av kundanpassade fönster, dörrar och fasadsystem i aluminium.
– Uterum och aluminiumpartier är mitt huvudsakliga område och nu när sommaren är här är det högsäsong för att inrätta inglasade uterum. Tack vare egen tillverkning har vi kortare leveranstider, säger Michael

Proffs på uterum

Det är skillnad på ett uterum och en vinterträdgård. Ett uterum ger dig chans att antingen ha ett uterum i anslutning till köket, så att det blir smidigt att använda det som matrum. Eller så har du ett uterum i anslutning till vardagsrummet. Ett vanligt misstag är att blanda ihop uterum och vinterträdgård.
– En del har bestämt att de vill isolera uterummet för att kunna sitta där på vintern. Då handlar det om en vinterträdgård, och prisbilden ser annor-lunda ut. En bättre och billigare lösning är att bygga uterummet riktigt vindtätt och värma upp det de dagar på vintern man är där. Och om solen ligger på kan det bli runt 30 grader därinne i februari, förklarar Michael.

Byter bilglas

Bilägare som fått ett stenskott kan enkelt få sin bilruta bytt eller lagad i Klippan istället för att köra till Helsingborg eller Ängelholm. Glasteknik har ett fungerande samarbete med Beco Sverige AB från Ekeby som kommer ut till Glasteknik och byter bilglas. Tillsammans blir vi starka, samarbete är vägen framåt. 
– Genom att samarbeta med andra kan jag fokusera på andra saker som aluminiumpartier, uterum men även specialglas som blyglas och sandblästring, som är två olika tekniker inom glaskonst som jag bemästrar, avslutar Michael.

Glasteknik riktar sig till både privat- och företagskunder. Bostadsbolaget Treklövern i Klippan och Perstorps Bostäder i Perstorp hör till kundstocken. Även om de flesta av jobben finns lokalt anlitas Michael och Glasteknik av företag från Halland till södra Skåne. Vill du se bra ut ska du kontakta Glasteknik i Klippan. Välkommen in på besök på Fabriksallén 1