Välj rätt träningssko

På Sportringen i Klippan är de experter på träningsskor.

På Sportringen i Klippan är de experter på träningsskor och kan hjälpa dig välja rätt skor. 

Tränar du inomhus eller utomhus har betydelse för vilka skor du ska köpa. Tränar du löpning och lägger in intervallöpning i träningen är det viktigt med rätt skor. Snabb löpning förbättrar din kondition och hjälper dig att hålla ett högre tempo under längre tid. Rebecka Tullsson ger dig tre tips om vad du ska tänka på när du väljer träningsskor.

Känslan

Det absolut viktigaste av allt är att skorna är sköna. Snörar du på dig ett par skor som inte känns sköna på foten blir träningen inte av heller. Kom in och prova och få hjälp.

Funktionen

Alla människor är olika och har olika löpsteg. En bra grej är att ta med dina gamla skor till butiken för att se hur de är nötta så hjälper personalen på Sportringen Klippan dig att hitta rätt modell som stämmer just för dig. En tumregel är att byta skor varje år eftersom gummit i skorna torkar och slits ut.

Underlag

Det spelar självklart roll vilket underlag som du planerar att springa på. En regel kan vara att desto hårdare underlag, desto mjukare dämpning.