Kaffestuga med anor öppnar igen

Marianne Dahl hälsar alla välkomna till Lotta på Åsen från och med våffeldagen 25 mars.

Våffeldagen närmar sig, men hos Lotta på Åsen är det våffeldag hela sommaren. 

Här serveras de frasigaste våfflorna, tillredda enligt ett eget, hemligt recept. Den som en gång har satt tänderna i Lotta på Åsens våfflor har nog svårt för att därefter njuta av någon annan sort. Frasigare, godare och maffigare våfflor är svårt att hitta.
– Vi erbjuder nostalgi, det är vår nisch och det som folk uppskattar och vill återvända till. Vi följer inga trender utan serverar hembakade kakor som smakar precis som farmors och mormors kakor, säger Marianne Dahl.

På våffeldagen den 25 mars öppnar Lotta på Åsen igen och håller sedan öppet hela påsken med, klockan 11-17 varje dag. Kaffestugan har fått nytt tak som isolerats och återfått sitt forna utseende. Två uteplatser under tak med infravärmare och en glasveranda på baksidan är under uppbyggnad.
– En nyhet på personalsidan är att Ingrid från Dagnys börjar här i köket. Annars är det mesta sig likt. Sju sorters kakor, tårtsöndagar och korvgrillning den 1 maj finns det att se fram emot, berättar Marianne.

Ett givet utflyktsmål i påsk och sommar är kaffestugan Lotta på Åsen och att få sitta i trädgården och njuta av solen, utsikten och fåglarnas kvitter.
– Tack vare den nya stora parkeringen har det blivit luftigt och ljust i trädgården. Nu hoppas vi på många soliga dagar i sommar, avslutar Marianne.