Åbytorp växer

Näringslivschef Anders Lindberg berättar att företagslotsen i Klippans kommun har mycket att stå i, fler företag knackar på dörren och vill antingen bygga nytt eller etablera sig i Klippan. 

Under 2020 etablerade sig Klippan Padel här, efter att året innan ha anlagt en första bana på Ljungbyhed Park. Klippans Busstrafik AB, Nordic Water och Fribergs Bil & Motor-Autoexperten har nu flyttat, eller kommer att flytta till nya lokaler på Åbytorp.

Om alla planer går i lås kommer det på norra sidan längs med Fabriks-allén, från rondellen vid Lilla Kloster fram till riksväg 13, bli bebyggt inom överskådlig framtid. 

Likaså kommer det under innevarande år med största sannolikhet att öppnas upp för fler verksamheter på en del av området mellan DHL och Bruksallén. Många företag visar intresse för Klippan och den positiva utveckling som sker här. Med ett ökat företagande skapas fler arbetstillfällen, något som gynnar alla som bor och verkar i kommunen.

Fakta: LOTS

LOTS är en funktion som vi har skapat för att hjälpa dig som företagare att förverkliga dina utvecklingsplaner. Du får möjlighet, att tillsammans med oss, bolla dina idéer och planer som du vill förverkliga. Vi sätter ihop ett team av handläggare med den expertis som behövs för att hjälpa dig vidare i ditt företagande. Genom vår LOTS slipper du onödiga omvägar och hittar rätt direkt, oavsett om du söker information om företagsetablering, letar efter lediga lokaler eller vill ha hjälp att hitta rätt kontakt i den kommunala organisationen. Det ska vara lätt att vara företagsam i Klippan.