Familjefest i Skäralid

Solen sken ute och naturen runt Skäralid visade upp sin bästa sida när Ann Kathrin Mauritz bjudit med sin familj och svärson med familj som var på besök från Stockholm respektive Jämtland.

Parkeringen var full av bilar och det var massor av folk i nationalparken, men inne i restaurangen håller de hårt på Coronarestrik­tionerna. Det var luftigt mellan borden och gästerna höll avstånd vid buffén.

Fantastisk mat i underbar miljö
Ann Kathrin Mauritz vann påskbuffé för sex personer genom en tävling i Söderåsjournalen. Men eftersom Coronaepidemin kom fick det bli en sommarbuffé istället. Med följande motivering vann Ann Kathrin:

”Det hade varit så trevligt med en fin påskbuffé på Söderåsen, Skäralids restaurang. Dottern med svärsonen, som nu väntar barn, kommer ner från Stockholm över påsk. Vi har varit i Skäralid flera gånger och tittat oss runt i den vackra miljön, även ätit gott på restaurangen. Det var fantastiskt gott! Att kunna gå till dukat bord med både närproducerat och ekologiskt låter underbart. Det är inget vi gör så ofta, framförallt inte med gäster.”

Sällskapet Ann Kathrin bjöd med var sin man Christer, dottern Isabelle och hennes sambo Nils samt Nils föräldrar. Tillsammans fick de smaker av Söderåsen hos Cecilia Jörlevik och Skäralids restaurang. Det samlade omdömet var att maten var fantastisk och miljön underbar med nationalparken utanför fönstret.
– Allt är gott och det är en perfekt blandning där allt gifter sig med varandra. Det smakar extra bra att maten är närproducerad och ekologisk. Laxen var riktigt bra och kycklingen fantastisk, berättar Ann Kathrin mellan tuggorna och får nickande intyg från alla matgäster runt bordet.

Rädda Skäralids restaurang
Skäralids restaurang är hotad av nedläggning på grund av att Länsstyrelsen vill åt lokalerna. Tusentals nöjda matgäster, anställd personal och samarbeten med lokala leverantörer riskerar gå förlorade vid en nedläggning.

Cecilia Jörlevik berättar att hon letat efter en ny lokal för att rädda sitt företag och alla anställda utan framgång än så länge. För egen del är det svårt för Cecilia att hitta något nytt att brinna för. Efter att ha lagt ner hela sitt hjärta i restaurangen de senaste 12 åren, för att sedan förlora allt är ett dråpslag som
sänker den starkaste. En namnlista med över 7000 underskrifter har skickats till Länsstyrelsen till stöd för att Skäralids restaurang ska få finnas kvar, vilket vittnar om hur populär restaurangen är.

Även vid vinnarmiddagen diskuterades Skäralids restaurangs fortsatta öde och alla var överens om att de hoppas att restaurangen får vara kvar.
– Vi har varit här på Hovturnén tidigare och maten är alltid i världsklass här. Sen är det väldigt bra att maten är närproducerad med, säger Ann Kathrin.

Skäralids restaurang har under 12 år varit ett utflyktsmål för alla som velat äta god, närproducerad och ekologisk mat. Det är här du hittar smaken av Söderåsen på riktigt!