Upplev Söderåsen

Hemester, staycation och semestra hemma. Att fira sin semester i när­om­rådet har många namn – och ger många möjligheter till spännande upplevelser.

Resmöjligheterna har begränsats i och med Coronavirusets spridning över världen. Då är det tur att vi bor i ett naturskönt och besöksvänligt område. Söderåsen är som gjort för att upptäckas och utforskas på cykel – vare sig det handlar om avslappnad cykling på lugna vägar eller mer adrenalinfyllda cykeläventyr för den som söker spänning. Eller varför inte stanna vid en gårdsbutik, ett fik eller kaffe­stuga? Det vimlar av mysiga hemtrevliga platser att besöka. Att leta upp det perfekta picknick-stället är ett spännande vardagsäventyr för både stora och små. Det finns gott om hänförande platser, slående utsikter och minst sagt maffiga vyer på och omkring Söderåsen.

En fördel med hemester är att det är hållbart och bra för miljön. Du kommer även att lära känna din hembygd. Men den största fördelen med att semestra hemma är att du stöttar de lokala företagen. Uppleva, handla och äta hemmavid, det är precis vad Söderåsjournalen uppmanar till.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare