Hittade kärleken på läktaren

Mitt i det grönvita hjärtat av supportrar som utgörs av AIA på ståplats står Rasmus Holm och är en av många som bidrar till att Catena arena är en skräckarena för motståndarlagen.

Det är supportrarna som skapar stämning och den härliga atmosfären och inramningen som bidrar till att ishockey ska upplevas på plats. Som nyvald ordförande i Angel Island Army (AIA) står Rasmus inför en annorlunda säsong där det pratas om matcher utan publik eller annat beroende på Covid19-pandemin. Söderåsjournalen fick en pratstund med honom.

Vem är Rasmus Holm?
– Jag är en sportintresserad 30-åring som är född och uppväxt i Helsingborg. Egentligen är jag en fotbollskille, men fastnade för Rögle efter jag varit på plats och sett några matcher. Det var fart, fläkt, fysiskt och snabbt. Säsongen efter köpte jag mitt första säsongskort som jag delade ihop med en kompis. Men ståplats och stämningen lockade så det blev att jag klev upp på ståplats och blev fort en del av gemenskapen, berättar Rasmus.

Rasmus och Jenny fann varandra i Rögle-klacken

Är man lång och högröstad på ståplats så sticker man ut. Efter något år på ståplats och som medlem i AIA fick Rasmus frågan om han ville engagera sig i styrelsen och i år blir det sjätte året i rad som han sitter i
styrelsen, men första året som ordförande.

Förälskade
Att följa Rögle är en berg- och dalbana men kärleken till laget och klubben består oavsett om det är medvind eller motvind. Gemenskapen som finns bland supportrar är speciell och du får vänner för livet. Det är trångt på läktaren och på bussresorna till bortamatcherna umgås du nära. För Rasmus del så träffade han Jenny Karlsson under en bussresa och sedan fortsatte de prata i samband med hemmamatcherna. Det ena ledde till det andra och sedan några år tillbaka är de sambos och fortsatt förälskade i varandra och i Rögle.
– Förutom det stora sportintresset delar vi intresset till matlagning och dryck. Vi spenderar mycket tid i köket tillsammans, förklarar Rasmus.

Rasmus tillsammans med Johan Kronberg, AIA:s första (inofficiella) ordförande.

Gemenskapen
Alla kan sjunga och stötta Rögle på läktaren och alla som gör det finner en gemenskap. Det kvittar vad du heter, var du kommer ifrån eller hur gammal du är. Det enda som betyder något är passionen för Rögle.
– Är du intresserad av att leva dig in i matchen, sjunga och stötta laget på isen är du en del av gemenskapen. Det finns en välkomnande attityd till alla nya supportrar. Vill du följa med och stötta Rögle på bortamatcherna är medlemskap i AIA ett krav. Vi vill ha engagerade supportrar både på hemma- som bortamatcherna, säger Rasmus.

Rasmus och den avgående AIA-ordföranden Glenn Petersson i samspråk.

Som ordförande i AIA är det Rasmus jobb att sköta kontakten med Rögle och tillsammans med styrelsen ordna bussresor och skapa stämning på läktaren. I en oviss tid arbetar Rögle och AIA för att allt ska gå som planerat.
– Ha en skön sommar, ladda inför säsongen och bli medlem i AIA om du inte redan är det. Vi ses på läktaren så fort säsongen startar, avslutar Rasmus.