Preem i Klippan – en självklar träffpunkt

IC-macken i Klippan runt 1960 och samma mack 60 år senare, nu med namnet Preem.
(Foto IC-macken: Rangbos arkiv)

I bilismens barndom fick man köpa bensin på apotek och speceri­affärer. Under 1920-talet växer de första bensin­mackarna fram. Kuri­osa är att 1913 konstruerades Sveriges första bensin­pump av märket MACK vars namn lever kvar.

Preem i Klippan invigdes 1960 som IC-mack innan den bytte namn till OK 1963. 1996 bytte OK namn till Preem. Oavsett namn på bensinstation har den alltid varit en samlingsplats och knutpunkt.

Fredrik, ägare till Preem i Klippan, hälsar dig varmt välkommen till en fullservice-mack.

Sedan starten har Preem varit en plats där folk gärna uppe­höll sig och det funnits olika bekvämlig­heter. Här har människor med olika nytto­behov stannat till, inte enbart för att tanka sin bil.

Preem på Storgatan i Klippan är en träffpunkt som erbjuder det mesta. Med ett brett utbud med allt från nybakade bullar och kaffe, grillad korvar till olika bilvårds- och hushållsprodukter.
– När du stannar till hos oss ska du kunna uträtta så många ärenden som möjligt på en och samma gång. Är du här för att tanka så kan du även passa på att ta en snabblunch eller fika eller köpa hem nödvändigheter som mjölk och andra hushålls­varor, säger stationens ägare Fredrik Sjöholm.