Rögle skapar julstämning hos behövande barnfamiljer

Rögle arbetar för en bättre värld genom hållbarhetssatsningen ”grönvithållbarhet” sedan hösten 2017. Det handlar om social-, miljömässig- och ekonomisk hållbarhet. Hela klubben är involverade i hållbarhetsarbetet och nu till jul tog flickvänner och fruar till A-lagsspelarna initiativ till att bidra till ett bättre samhälle tillsammans med Rögle.

Julen lockar, som alla vet, fram det bästa ur människan, med givmildhet och välvilja. I samband hemmamatcherna mot Brynäs den 5 december respektive Växjö den 19 december uppmanades supportrar och spelare att ta med sig oinslagna julklappar till barn, nya eller begagnade i bra skick. Av säkerhets skäl var alla julklappar tvungna att vara oinslagna och efter de blivit inslagna märktes varje julklapp beroende på om det var till en flicka eller pojke och till vilken ålder. Röglesupportrar är givmilda och ville hjälpa till att ge barn som har det tufft en julklapp till jul och skänka glädje till andra.

Grönvita hjärtan
Spelarfruarna och spelarnas flickvännerna bemannade borden där julklapparna samlades och slogs in. Lois Pedro som är Samuel Jonssons flickvän och bemannade ett av borden berättade att målsättningen vid första matchen mot Brynäs var att samla in 50 paket.
– Eftersom det var en helt ny grej och vi inte visste hur många som uppmärksammat initiativet eftersom det endast marknadsförts på sociala medier hade vi låga förväntningar. Men oj vilket genomslag vi hade redan vid första matchen, vi uppskattar att det kom in över 300 paket att slå in. Människorna som följer Rögle har verkligen ett stort hjärta, säger Lois.

I Nordamerika är det mer vanligt att spelare och deras respektive ställer upp för välgörenhetsarbete vilket Sarah May, Hampus Gustafssons amerikanska flickvän berättade om varför alla fruar och flickvänner ville ställa upp:
– Det finns många barn i samhället som lever under tuffa förhållanden. Kan vi bidra till att deras jul blir lite bättre och att familjer får uppleva glädje över julklappar och känna gemenskap är det värt hur mycket som helst, förklarade Sarah.

Social hållbarhet
Inom ramen för grönvit hållbarhet vill göra Rögle bidra till att göra skillnad i samhället. Julklappsinsamlingen gör det möjligt för behövande barn i Ängelholm att få känna längtan som julen innebär, liksom glädjen över att få öppna en julklapp. Efter alla julklappar blivit inslagna och märkta med passande ålder delades sedan paketen ut till Skyddsjouren och andra hjälpande organisationer i Ängelholm. Kari Litmanen som är kommersiell chef i Rögle är oerhört nöjd både med initiativet och responsen:
– Det har varit oerhört roligt att se alla som engagerat sig och hur många som faktiskt tog med sig paket som de lämnade för att hjälpa andra människor som har det tufft. Deras givmildhet bidrar till att utsatta barn också kan få känna julglädje som julklappar ger, avslutar Kari.